Mijn laatste 2 weken op het One Happy Island!
Door: anoukkoldenhof93
Blijf op de hoogte en volg Anouk
29 Juni 2012 | Aruba, Oranjestad
Dit wordt toch echt mijn laatste blog vanaf Aruba… Nu is het aftellen toch echt begonnen. Nog 12 dagen vakantie op Aruba en dan vlieg ik weer terug naar Hollandia. Ik heb mezelf voorgenomen om elke dag toch een beetje op tijd op te staan. Zo tussen half 9 en 9 uur. Tot nu toe lukt dit prima want ik ben tot nu toe elke dag rond die tijd wakker. Zo kan ik echt de hele dag genieten en kijken wat ik ga doen.
Maandagochtend heb ik ander half uur met Judith geskypt was zoals gewoonlijk weer erg gezellig! Nog even en we kunnen weer live met elkaar kletsen Hihi. Daarna heb ik vast gekeken in mijn kast wat ik allemaal niet draag, die kleren heb ik al apart gelegd in mijn kast XD dus die kunnen volgende week zo mijn koffer in Whaha. ’s Middags ben ik met mijn nichtje op pad geweest voor haar verjaardag. Eerst ben ik met haar gaan lunchen en daarna hebben we cadeautjes gehaald. Aan het eind van de middag was ik weer thuis en toen heb ik nog lekker een duik in het zwembad genomen om af te koelen van het shoppen XD. ’s Avonds heb ik weer heel relaxed een filmpje gekeken achter mijn laptop! Zo fijn dat ik daar nu eindelijk tijd voor heb:D!
Dinsdag stond ik weer om half 9 op. Baby beach stond voor vandaag op de planning. Ik ben om 10 uur weg gereden van huis en om half 11 lag ik lekker in de zee. Ik heb eerst een uur gesnorkeld. Daar heb Ik echt mooie vissen gezien. 1 was heel apart! Ik hoop dat ik een paar foto’s heb kunnen vast leggen met mijn onderwater camera. Voor de rest van de dag heb ik heerlijk op het strand gelegen. Af en toe ging ik natuurlijk de zee in om af te koelen Hihi. Aan het eind van de middag heb ik nog een half uur gesnorkeld. Toen heb ik nog 2 andere vissen gezien die ik eerder die dag nog niet had gespot. Helaas had ik deze keer niet mijn onderwater camera mee… Om half 5 ging ik weer naar huis. Eenmaal weer thuis ben ik eerst onder de douche gestapt om al dat zand van me af te spoelen. Ja alleen daarvoor ging ik onder de douche want om 8 uur moest ik toch weer beach tennissen en dan zou ik ook weer vies worden Hihi. Maar als ik me niet had af gespoeld dan zou het allemaal zo schuren whaha dus vandaar. Vandaag waaide het heel hard. In Nederland kennen wij code oranje met onweer enz. Hier hebben ze code oranje met wind dan waait het dus hard. Vooral met autorijden merk je dat. Maar ook dat heb ik overleefd. ’s Avonds met beach tennis hadden we daar dus ook last van… Mijn service was 10 keer niks… hard, zacht wat ik ook deed hij ging of uit of het net in… ik geloof dat ik 2 keer mijn service hebben gehouden in deze wedstrijd:S. En dat in 3 sets… De eerste wonnen wij met 7-5 vervolgens verliezen we de tweede set met 4-6 en de derde set was echt het top punt… die verloren we met 1-6.
Woensdagochtend heb ik sinds een lange tijd weer een keer met Annet geskypt:D Alleen jammer dat ze weer over haar verrassing voor mij begon. Ik wacht al 3 maanden whaha. Na Annet heb ik nog even met mams geskypt over gister. Daarna heb ik nog wat boodschapjes gedaan voor ’s avonds. Want ’s avonds gingen we gezellig met mijn nichtjes gourmette. ’s Middags heb ik natuurlijk nog heerlijk in de zon gelegen:D Om kwart over 5 ging ik mijn nichtjes ophalen. Eerst heb ik met de één nichtje nog even gefietst want die had een nieuwe fiets Hihi. En daarna zijn we lekker gaan gourmette. Het was erg gezellig!
Donderdag ging de wekker om kwart over 6 want ik ging voor 1 dagje stage lopen op de Maria regina school in San Nicolaas. Jullie zullen wel denken waarom? Nou omdat dat echt een Arubaanse school is en ik dus zo een beetje het verschil kon zien qua onderwijs;). Het eerste gedeelte van de dag heb ik gekeken in klas 3 dus groep 5. In Aruba gebruiken ze nog de naam ‘klas’. Heel apart om te zien want sommige kinderen waren net zo oud als in mijn groep 7 op de Schakel. Dat komt omdat ze op het lokale onderwijs 2 keer mogen blijven zitten… Het tweede gedeelte van de dag ging ik in klas 6 kijken dus groep 8 en daar zaten kinderen die net zo oud als mijn broertje zijn :O 14 jaar dus. De groepen op het lokale onderwijs zijn niet groot. In beide klassen waar ik ben geweest zaten zo’n 13 kinderen. Maar het lijkt als of er wel 25 kinderen zitten. De lokale basisscholen hebben een speciale taal methode voor de Nederlandse Antillen om de kinderen zo goed mogelijk Nederlands te leren. Het is een mooie methode. Voor de rest heb ik alleen maar kopieerbladen gezien. Ze gebruiken weinig boeken omdat dat veel kost. Er zitten veel kinderen waarvan de ouders het niet breed hebben. Zo staan er sommige kinderen op een speciale lijst die dan voor in de pauze eten en drinken krijgen omdat de ouders dat zelf niet kunnen betalen. Dit wordt gedaan door een stichting, dezelfde stichting regelt zo rond kerst dat de kinderen nieuwe kleren krijgen. Niet voor alle kinderen omdat het er te veel zijn… elk jaar moet de school een namenlijst doorgeven met de namen die dan aan de beurt zijn. Het jaar daarop zijn dan de andere kinderen aan de beurt. Het kan niet anders… Voor de rest hebben veel kinderen een aparte thuis situatie. Dus het is ook goed dat de klassen niet groot zijn omdat ze gewoon die aandacht nodig hebben! Voor de rest waren de lokalen best groot. Ze kennen natuurlijk geen digiborden maar de gewone krijtborden. In de klas zitten geen ramen. Aan de ene kant zitten luiken die open staan en aan de andere kant zitten soort van ramen in die werken als jaloezieën. Alles staat open en zo lucht het goed door. Zolang het waait is het er prima uit te houden. In de echte warme maanden hier wanneer de wind gaat liggen dan is het wel warm en moeten ze het doen met de ventilatoren aan het plafon, die draaide nu trouwens ook. Om 13.00 uur gaat de school uit. De leerkrachten gaan dan ook gelijk naar huis. Dus om kwart over 1 zat ik alweer in de auto:D dat is wat anders dan de Schakel Hihi. Vanuit San Nicolaas ben ik gelijk doorgereden naar Baby beach want dat ligt vlakbij. Dus om half 2 lag ik alweer heerlijk in de zee. Wat een leven:). Weer lekker gesnorkeld en op het strand gelegen:D. ’s avonds ben ik buiten de deur wezen eten en heb ik bij Sky lounge lekker een cocktail gedronken:D.
Vrijdag mocht ik van mezelf tot half 10 slapen Hihi. Toen ben ik er uit gegaan om richting de Alto Vista chapel te rijden. Daar in de buurt hebben ze een hele week met allemaal echte Arubaanse huisjes. Daar heb ik even rond gelopen. Vervolgens ben ik echt naar de Alto Vista chapel gereden om daar achter het labyrint te lopen en nog een stukje noord. Om kwart over 1 ben ik nog even naar de Schakel gereden voor de foto’s van het schoolreisje. Vanuit daar ben ik weer naar huis gegaan. Thuis heb ik toen even gegeten en toen wilde ik naar het strand gaan. Alleen ja dan moet je auto het wel doen… Na 5 pogingen om de auto te starten hem maar even een kwartier laten afkoelen… daarna weer opnieuw geprobeerd en hij deed het… toen ben ik maar naar de garage gereden. Onderweg viel die nog een keer uit… gelukkig was ik net het kruispunt over… Gelukkig starten hij wel weer en kon ik verder rijden. Eenmaal bij de garage heb ik 3 kwartier moeten wachten omdat ze het gingen “repareren”. Daar ging dus mijn planning om nog naar het strand te gaan! Nu was ik kwart voor 5 pas weer thuis en kon ik me alweer gaan omkleden om voor de laatste keer te gaan werken in Chaos. In Chaos was het vanavond weer niet echt druk dus ik was om 8 uur alweer klaar. Zo heb ik nog de hele avond gezellig met mensen buiten gezeten tot 12 uur en toen vond ik het wel weer welletjes.
Zaterdag deed ik mee met het single toernooi van de beach tennis. Toen ik weg wilde gaan wilde mijn auto weer niet starten… ik had nu geen tijd om naar de garage te gaan want ik moest naar het strand. Gelukkig deed Pat ook mee met het toernooi dus kon ik met hem mee rijden. Het was voor mij de eerste keer dat ik mee deed in de single. Dus ik verwachtte er ook niet veel van. Het is namelijk heel anders dan de dubbel. Het waaide vandaag weer ontiegelijk hard… Als je eenmaal weet hoe je er mee om moet gaan ben je alweer bijna klaar met je wedstrijd. De eerste wedstrijd verloor ik met 3-7. Mijn tweede wedstrijd verloor ik met 5-7. Kijk ik groei in ieder geval in mijn standen XD. Mijn laatste wedstrijd won ik met 7-6 Whoehoe en dat van de nummer 1 uit mijn poule whaha hoe krijg ik het voor elkaar:P. Nou ja ik lag er wel uit maar ik vond het leuk om een keer te doen:). Nu moest ik gelijk naar huis om naar mijn auto te kijken en mijn auto proberen nog naar de garage te krijgen. Ik had ze ondertussen al gebeld en ze zouden op mij wachten. Dus ik eerst vanaf het strand met de auto van Pat naar huis want Sas was er ook dus Pat kon met Sas mee. Eenmaal thuis mijn auto met de buurman gestart en toen weer naar de garage gereden jippie. Nou eenmaal daar zij weer kijken… jaja euh. Ja hij doet het niet goed. JOH! We doen er een andere accu in. Alright. Dus weer wachten… dit keer ging het sneller:). Binnen een kwartier kon ik weer gaan. Nu hoop ik dat ie morgen ook weer wilt starten XD. ’s Avonds ben ik bezig geweest met mijn blog bij te houden en foto’s op mijn pc te zetten.
Zondag deed ik mee met mijn laatste dubbel toernooi van de beach tennis. Vandaag wilde we dan ook echt in die finale komen!! De eerste wedstrijd moesten we gelijk tegen de moeilijkste uit onze poule! Wonder boven wonder bleven we ze goed bij. Bij 4-3 liepen wij uit:D uit eindelijk wonnen wij de partij met 7-4:). Super blij dat we waren Hihi. Het voordeel hier is dat je na je wedstrijd lekker kunt afkoelen in de zee:D. Dit deed ik dus ook na iedere wedstrijd XD. Onze tweede wedstrijd was heel spannend en kielen kielen op het eind. We wonnen met 7-6 . Onze laatste poule wedstrijd was het makkelijkst. Die wonnen we dik met 7-2 Hihi. Jeeh voor het eerst waren Sas en ik door onze poule heen en gewoon als nummer 1 XD. In de halve finale moesten we tegen een koppel waar we voorgaande toernooien elke keer bij in de poule zaten. En ja je raad het al… we verloren die wedstrijden. Dus wij waren nu extra gemotiveerd om ze nu terug te pakken!! Het was weer spannend aan het begin we moesten echt zorgen dat ze niet konden uitlopen! Op een gegeven moment konden wij uitlopen naar 5-4! Dit was het teken we moesten die wedstrijd nu gaan binnen halen XD. En ja WE DID IT!! Met 7-4 wonnen wij en gingen we voor het eerst naar de finale! Toch leuk dat ik tijdens mijn laatste beach tennis toernooi zo ver gekomen ben:D. Helaas verloren we de finale:(. Jammer anders had ik een leuk souvenirtje om mee te nemen naar huis maar helaas. Wel wonnen we een tree met gatorade. Al met al een geslaagde dag zal ik maar zeggen Hihi.
Maandag werd ik wakker met het idee dat de tijd nu wel heel snel gaat! Nog maar 5 dagen op het one happy island en dan ga ik weer terug naar het one happy Holland. Vandaag ben ik eerst met mijn auto met mijn fiets achterin naar de fietsenmaker gereden om mijn achterband weer recht te laten zetten want die stond scheef in zijn as. Toen dit klaar was ben ik gelijk door gereden naar de vrienden van Pat en Sas van wie die fiets is. Ik heb de fiets weer netjes terug gebracht. Vanuit daar ben ik gelijk door gereden na Arashi. Een strand vlakbij de vuurtoren. Ook daar heb ik nog 2 keer gesnorkeld:D Ik heb nog 2 vissen kunnen spotten die ik nog niet had gezien bij Baby beach. Voor de rest heb ik natuurlijk heerlijk in de zon gelegen:D. ’s Avonds had ik weer tijd om een leuke film te kijken:). Daarna ging ik naar bed met het idee wanneer ik wakker zou worden ik meteen zou weten of ik geslaagd ben of niet. Omdat ze in Nederland worden gebeld tussen 10 en 12 uur. Dan is het hier 4 uur ’s nachts XD dus mij gaan ze mailen:D. Hihi ik heb dus geen tijd om zenuwachtig te zijn. Nu hopen dat ik gewoon kan slapen:D.
Dinsdag werd ik wakker om 8 uur. Ik had prima geslapen:D. Ik had mijn wekker gezet om 9 uur en wilde me eigenlijk nog even omdraaien maar mijn nieuwsgierigheid won het XD. Ik eerst op facebook op mijn telefoon om te kijken wie er allemaal geslaagd waren van mijn opleiding. Hihi en toen wilde ik het zelf ook wel weten XD. Dus ik mijn laptop aangedaan om mijn mail te checken. En ja hoor daar stond een mail met goed nieuws:D IK BEN GESLAAGD! Jippie:D. Daarna heb ik natuurlijk even met paps en mams geskypt. Na dat gesprek ben ik naar de stad gereden om nog wat laatste souvenirtjes te halen. Toen ik daar ook mee geslaagd was ben ik weer terug gereden naar huis. Daar heb ik toen nog even met mijn nicht Ingrid geskypt. Daarna ben ik naar Nikky Beach gereden en heb ik daar op een heerlijke lig stoel gelegen. Ik ben maar 1 keer het water in gegaan om af te koelen voor de rest heb ik de hele tijd heerlijk gelegen:). Thuis heb ik nog even mijn nichtjes gezien. Die zag ik vandaag voor het laatst want die gaan morgen naar Amerika. Dus toen ik ze naar huis bracht heb ik ook mijn tante dag gezegt en bedankt voor de afgelopen 5 maanden. Vanuit daar weer snel naar huis gereden om me om te kleden en snel te eten voor het beach tennis. Vanavond was echt mijn laatste beach tennis wedstrijd:(. Ik kon helaas niet met mijn eigen partner spelen want die was ziek:(. Maar nu speelde ik met mijn collage van Chaos:D. Helaas hebben we wel verloren van de nummer 2 maar wel in 3 sets Hihi. De eerste set wonnen wij met 7-5. De tweede set verloren wij met 4-6 en de derde set met 2-6. Volgens mij hebben wij in elke game wel 40-40 gehad. Helaas konden wij het dus niet afmaken. Om me zelf wel te belonen voor vandaag heb ik op de weg naar huis lekker een Frosty gehaald:D Die had ik wel verdiend vond ik zelf:).
Woensdag heb ik lekker uit geslapen tot half 10:D Ik heb toen even een wasje gedraaid en ben toen mijn strand spullen bij elkaar gaan rapen want ja er stond natuurlijk weer een dagje strand op de planning. Vandaag werd het Manchebo beach. Daar ging ik jaren geleden vaak met mijn ouders naar toe. Dus daar moest ik nu dan toch ook wel even naar toe:D. Het was wat bewolkter vandaag maar dat was ook wel weer even lekker. ’s Avonds was ik alleen thuis dus had ik mooi de gelegenheid om in alle rust vast te beginnen met mijn koffers in te pakken. Daarna ben ik lekker gaan douche en een filmpie gaan kijken.
Donderdag moest ik voor 12 uur mijn auto weer terug brengen. Pat reedt achter mij aan omdat ik zo weer terug naar huis kon. Op de terug weg gingen we langs de winkel om mijn cadeau voor Dewy op te halen. Thuis heb ik nog even met mams geskypt. Ik heb me toen ondertussen ook ingecheckt voor morgen. Dus mijn boardingpass heb ik al:D. Voor de rest van de middag heb ik lekker aan het zwembad gelegen. ’s Avonds nam ik Pat en Sas mee uit eten bij Que Pasa? om hun te bedanken voor de afgelopen tijd. Om mijn laatste avond nog even goed af te sluiten zijn we naar Chaos gegaan om daar nog wat lekkere drankjes te nuttigen:D Het was erg gezellig!
Vrijdag was toch echt mijn laatste dag op dit mooie One Happy Island… best een raar gevoel kan ik je vertellen na zo’n lange tijd. Ik heb mijn laatste dingen voor jullie op mijn blog gezet en ben toen lekker aan het zwembad gaan liggen. Om 2 uur was het tijd om me te gaan douche en me klaar te maken voor mijn vlucht. Ook mijn laatste dingen moesten nog mijn koffer in. En toen was het tijd om afscheid te nemen van Puck en Cookie… wat ga ik die beestjes missen:(. Pat en Sas brengen me natuurlijk naar het vliegveld en daar moet ik hun gedag gaan zeggen… Ik ben daar echt niet goed in… Maarja ook dat moet gebeuren. En dan na een aantal uur vliegen ben ik weer back in the Netherlands!
Ik wil iedereen bedanken die mijn blogs gelezen hebben en leuk hebben gereageerd!
Dit was het dan… mijn avontuur is voorbij! Of ik zin heb om weer naar huis te gaan? Natuurlijk! Gewoon om het idee dat ik mijn familie en vrienden weer kan zien:D
Dus tot snel iedereen!
Ayoo!
Dus tot snel iedereen!
Ayoo!
29 Juni 2012 - 15:30
Frits, Rianne & Co:
Hi nichie,
Toppie nieuws, dus!!!
Gefeliciteerd met het behalen van je opleiding en natuurlijk het super afronmden van dit avontuur!!
Dikke kus van ons -
29 Juni 2012 - 15:45
Mama & Papa:
Hoi Pluis, je laatste blog..... We hebben genoten van je geschreven woord de afgelopen 5 maanden. We zullen nog meer gaan genieten van je gesproken woord. Kan niet wachten tot het morgen is. Geniet nog lekker van de laatste uurtjes zon, zwembad, Patrick, Sascha, Puck & Cookie. Geef ze een dikke knuffel van ons. xxx -
29 Juni 2012 - 18:23
Marco&Esther:
Nou meid, dat was het dan! Je bent nu onderweg naar huis. Goede reis en dat je maar gauw weer mag wennen in het Hollandse!
Marco, Esther en kids -
29 Juni 2012 - 21:39
Oma & Opa:
Was weer een leuke blog, eigenlijk best wel jammer dat deze de laatste is. Tot zo xxxxxxxx -
07 Juli 2012 - 18:30
Janice:
Leuk meissie, en lekker weer thuis.
Hoe bevalt het?
xx