Alweer een maand verder
Door: anoukkoldenhof93
Blijf op de hoogte en volg Anouk
27 Februari 2012 | Aruba, Oranjestad
Hola lieve mensjes,
Ik zit hier inmiddels alweer een maand! Deze maand is echt voorbij gevlogen. Maar hier weer even een update van mijn leven hier;)
Ik ga weer even 2 weken terug. De vorige keer heb ik onder andere vertelt over dat ik zo laat thuis kwam omdat ik moest wachten tot sluit van café Chaos… can you remember?? Nou in die zelfde nacht hebben ze bij mijn overburen hun autobanden van hun auto gejat :O Nou dan sta je raar te kijken als je weg wilt gaan! Heel apart en dit moet dus vlak nadat wij thuis kwamen gebeurd zijn, want het werd over een half uur alweer licht! En ik heb niks gehoord terwijl het ongeveer naast mijn kamer gebeurde maar als de airco aanstaat hoor je dat dus ook niet.
Maandag begon mijn tweede week stage! Maandag hebben we met de kinderen allemaal dingen gemaakt voor Valentijn. Dinsdag was het dus Valentijn en dit wordt op Aruba op veel plekken echt gevierd. Op een paar plekken naast de weg staan zelfs kraampjes waar je rozen of andere dingen voor Valentijn kunt halen. Wat ik dus ook heb gezien is een vrouw met een haarband in met van die voelsprieten en op de sprieten zaten hartjes. Haha toen dacht ik echt oké dat gaat wel een beetje ver. Maar op stage hebben we dus ook Valentijn gevierd! De kinderen namen allemaal wat lekkers mee. Een paar hadden zelf dingen gemaakt zoals een hartjes brownie. Vet schattig allemaal. Één nam ook een chocolade fontein mee! Dus we hebben het erg gezellig gehad!! Helaas voelde ik me niet echt lekker dus ik heb niet mee gedaan met al dat eten maar gezellig was het zeker. ’s Avonds ben ik wel gewoon naar de beach tennis gegaan. Dit werd wederom een drie setter, nou toen voelde ik me helemaal belabberd… Helaas hebben we met 6-4 6-7 7-5 verloren.
Woensdag en donderdag ben ik toen ziek thuis gebleven. Beetje op de bank gehangen en filmpjes gekeken. Vrijdag ben ik wel weer naar stage gegaan want ’s avonds wilde ik wel gewoon werken. Gelukkig was het geen drukke dag op stage want de vakantie stond voor de deur:D Dus we hebben lekker aangerommeld. ’s Avonds ging ik dus weer op mijn fietsje naar mijn werk. Ik was net over de helft en toen BAM klapband ik dacht wat gebeurd me nou … helemaal in de slip… toen ik eenmaal veilig kon afstappen zag ik een dikke vette spijker door mijn achterband. Gelukkig was het mijn achterband want anders was ik zeker weten over de kop gevlogen want zachtjes reed ik niet. Ik baalde enorm want ten eerste moest ik nu nog een stuk lopen en ten tweede kon ik pas dinsdag mijn fiets naar de fietsenmaker brengen vanwege de carnaval. Maar ja eenmaal op mijn werk aangekomen merkte ik al wel dat ik nog niet helemaal opgeknapt was maar het was niet druk dus na 2 en een half uur was ik al klaar. Toen Pat ook klaar was hebben we de fiets achter in de auto gedaan wat we trouwens altijd doen omdat in het donker fietsen hier niet veilig is. Overdag fietsen is ook niet optimaal maar dan zien ze je tenminste nog! Toen ik weer thuis was heb ik maar weer wat pijnstilling ingenomen en ben ik lekker gaan slapen. Zaterdag heb ik lekker rustig aan gedaan want zondag moest er de hele dag gewerkt worden.
Zondag was dus de grote parade. Café Chaos ging om 11 uur open want dan zou de parade beginnen bij het startpunt. Dan duurt het nog wel een paar uur voordat ie bij café Chaos is. Om 09:00 uur zijn we begonnen met alle voorbereidingen. Ik regelde samen met een kok het eten. Hij maakte het klaar en ik verkocht het aan de mensen. In het begin was ik wel zenuwachtig omdat je in Aruba met de dollar en met de Arubaanse florin kunt betalen dus je moet alles omrekenen. Maar het is allemaal goed gekomen. Het was een hele lange dag!! De parade was uiteindelijk pas om kwart over 4 bij café Chaos. Ik heb genoeg kunnen zien want ik stond voor het café waar de parade voorbij kwam. Ik heb tot 21:00 uur eten verkocht. Daarna heb ik alles met de kok opgeruimd en schoon gemaakt. Later hebben we zelf nog aan de bar gezeten:) Maar ik zat er echt wel door heen. Ik kan je vertellen dat 12 uur achter elkaar alleen maar op je benen staan erg zwaar is. We waren met 2 auto’s dus mijn oom vroeg of ik naar huis wilde want dan mocht ik zelf naar huis rijden. Dat wilde ik maar al te graag. Eerst moest ik de weg een beetje glas vrij maken want de wegen liggen na de carnaval vol met glas… Daarna kon ik naar huis. Ik moest zo ver mogelijk van de kant afrijden omdat bij de stoep het meeste glas ligt. Ik moest ook de grote weg aanhouden en dat was ook de weg die ik wist! Kom ik uiteindelijk de schoonmaakploeg tegen dus ik moest omkeren. Maar ja toen dacht ik hoe moet ik nu naar huis… Het was pik donker want lantarenpalen hebben ze hier niet overal en ik weet al die wegen niet op Aruba. Hmm dacht ik… ik rij gewoon ongeveer dezelfde richting op en dan kom ik van zelf wel weer iets tegen wat me bekent voor komt. Dit hielp ik kwam weer iets tegen wat ik kende en wist nu gelukkig hoe ik thuis moest komen.
Maandag na de carnaval is bijna alles dicht en zijn dus bijna alle Arubanen vrij. Zo ook Pat en Sas! We zijn gezellig met ze drieën naar het strand gegaan om lekker bij te komen! De rest van de week was ik ook nog vrij want ik had vakantie!! Eerst dus dinsdag mijn fiets naar de fietsenmaker gebracht daar stonden ze ook raar te kijken van die grote spijker! Er moest een nieuwe binnen en buitenband op… het voordeel hier is dat ze het meestal gelijk maken:D Dus na even te hebben gewacht kon ik mijn fiets weer mee nemen! Gelijk met Pat door gereden naar café Chaos om daar nog wat dingen schoon te maken. Daarna gingen we door naar de supermarkt om boodschappen te doen. En toen we weer eenmaal thuis waren hebben we eerst wat gegeten en daarna heb ik met Sas een poets middag gehouden want deze week kwam de werkster niet vanwege de carnaval. ’s Avonds was het weer tijd voor beach tennis:) jammer genoeg kwamen onze tegenstanders niet opdagen… dus dat was wat minder! Nu hebben we wel gewonnen maar zo is dat niet leuk!!
Woensdag heb ik lekker thuis aan het zwembad gelegen! Donderdag ben ik met mijn fietsie naar het strand gefietst. Ik hoopte maar dat ik niet weer door iets zou fietsen! Gelukkig zijn mijn beide banden nog heel;) Ik heb de hele middag op het strand gelegen en nu ben ik eindelijk een beetje verkleurd:D Om even af te koelen heb ik mezelf toen getrakteerd op een banana smooty erg lekker!! Vrijdag heb ik eerst even op facebook met mijn vriendinnetje michelle gekletst. Vervolgens heb ik een tijdje met mams geskypt en daarna nog even met mijn nicht uit oud-beijerland. En ik was nog niet klaar met skypen Hihi, want daarna heb ik nog met mijn nicht en neef geskypt die toen nog op wintersport waren en nu inmiddels weer veilig thuis zijn! Daarna heb ik nog even mijn examenopdrachten doorgelezen. Ik ben er niet heel ver mee gekomen maar morgen is er weer een dag Hihi, want ik moest me klaar maken voor mijn werk. Het regende en ik heb geen spatborden op mijn fiets dus ik wist dat ik mooi zwart zou worden… dus deed ik kleren aan die vies konden worden en werkkleren plus een handdoek in mijn tas. En ja hoor toen ik aan kwam op mijn werk was ik lekker zwart. Er zaten al wat mensen buiten een biertje te drinken. En die lachte en zeiden “lekker hè fietsen in de regen” waarop ik maar lief terug lachte… Nadat ik me had omgekleed ben ik nog even naar buiten gelopen om te laten zien dat ik er nu weer beter uit zag XD.
En toen was de vakantie alweer voorbij… alleen nog een weekend en dan begint het echte leven weer. Zaterdag dus eerst weer even naar mijn examenopdrachten gekeken en voor de rest rustig aan gedaan. Aan het eind van de middag had ik nog een kinderverjaardag van mijn neefje. Verjaardagen worden hier uitgebreid gevierd! Elke verjaardag heeft zo zijn thema. Zo had mijn neefje een Scooby Doo Party! Er komt echt veel bij kijken!! Maar leuk om een keer mee te maken! ’s Avonds laat heb ik nog even met mijn neef uit Australië geskypt. Dat lukt bijna niet omdat we 15 uur tijdsverschil hebben maar het is ons gelukt Hihi.
Zondag (vandaag) was er een beach tennis toernooi. Ik zou mee doen met Sas, helaas is Sas ziek geworden en kunnen we niet mee doen. Nu heb ik me vandaag nog meer verdiept in mijn examenopdrachten en heb toen gelijk maar in grote lijnen een planning voor mezelf gemaakt.
Morgen dus weer naar stage en deze week gaan we mijn examenopdrachten bespreken. Ik ben benieuwd!!
Ik zeg ayoo en tot de volgende keer!
Liefs.x Anouk
Ik zeg ayoo en tot de volgende keer!
Liefs.x Anouk
27 Februari 2012 - 02:30
Carin Beenen:
He Anouk,
Jammer dat ik je gisteren gemist heb om te skypen. Ik houdt skype in de gaten zodat we binnenkort een keer kunnen bijkletsen. Ongelofelijk dat er al een maand voorbij is! Zo te horen heb je het prima naar de zin. Geniet van zon en zee en strand als je naast al je werkzaamheden daar tijd voor hebt.
Dikke kus en tot gauw op skype!! -
27 Februari 2012 - 10:47
T,jannie O Piet:
halllo Anouk wat een leuk verslag ik zag dat Carin ook met je kan skypen dat is leuk .de tijd gaat wel snel he ik zag dat je ok nog met ingrid contact heb gehad nog veel plezier en tot lezen. gr en kus van ons tweeen. -
27 Februari 2012 - 12:34
Michelle:
Wow, ik heb ni bijgehouden hoelang dit verhaal heeft geduurt voordat ik hem uit had maar het is me gelukt haha! Met je ik weet ni of ik wel veel kan schrijven ;p. Maar wat onwijs leuk zeg! Carnaval, scooby doo, beach tennis, strand liggen, werken naast je stage. Jij maakt onwijs veel mee, echt super leuk om dit allemaal mee te lezen :). En natuurlijk de foto's erbij ook (a). Ik mis je meisje, xxx Michelle -
27 Februari 2012 - 13:29
Papa:
Hoi Pluisje,
Het is je weer gelukt een leuk verslag te schrijven, ik mis in het verslag wel het schiet incident.
Ik heb mijn dagboek van afgelopen week weer naar je gemaild.
Liefs
Papa -
27 Februari 2012 - 20:47
Ingrid:
Hoi Nouki,
We hebben naturlijk vorige week nog vanuit Oostenrijk gesproken en al het nodige gehoord maar ook in dit verslag stonden weer de nodige spannende dingen. Je makt toch nog heel wat me op zo'n eiland :) Leuk om allemaal weer te lezen. Wat bedoelt je vader met het schiet incident? Nou zet 'm op met je opdracht. Je bent in ieder geval weer goed bezig door alweer een planning gemaakt te hebben. Echt onze Anouk weer he :) Succes en tot de volgende keer. groetjes en een dikke kus, De Hopies -
27 Februari 2012 - 22:02
Louisa:
Hey Anouk, leuk om al jouw belevenissen mee te beleven! Heb net ook het filmpje bekeken, leuk die pinata auto, ik ken het nog vanuit Mexico. Jij zult ondertussen alwel goed verkleurd zijn zeg!!! Zat laatst bij een vriendin van mij en vertelde over jou, bleek haar zoon jou ook te kennen. Rens Boeve. Wat is de wereld dat toch klein nietwaar? Nou ik zie hem dat nog niet doen hoor, op stage gaan in het buitenland! Ik blijf je volgen meissie en vind al je verhalen over het wel en wee in Aruba prachtig! Ik wou dat ik daar ook zat!
Liefs Louisa -
29 Februari 2012 - 12:30
Esther & Co:
Ha meis,
Je hebt de zomervakantie wel nodig om bij te komen straks, zeg!
Wat ben je druk met van alles.
Hier hebben we de vakantie ook al weer gehad en weer vol aan de bak.
Geniet maar lekker.
Esther -
11 Maart 2012 - 12:51
Bram En Marjanne:
Heej Anouk!
Leuk om te lezen wat je zoal allemaal doet daar op Aruba!
Zo blijven de buurtjes ook "n beetje op de hoogte.
En wie zei er dat ze niks kon bedenken???
Fijne tijd nog!
Groetjes, Bram en Marjanne